DK Midden – een goede dag voor DTM

DK Midden – een goede dag voor DTM

Op 2e pinksterdag werd het districtskampioenschap regio Midden gereden. De Nedereindse Berg was uitgekozen als locatie en onder een prima zonnetje ging een groep renners op pad. Aan de wedstrijd namen verschillende categorieën renners deel. Zowel junioren, als beloftes, als elite/prof-b waren in het peloton terug te vinden. Waarbij de verschillende categorieën uiteraard niet allemaal hetzelfde aantal ronden reden, maar omstebeurt hun wedstrijd finishten.

Zoals te doen gebruikelijk bij wielerkoersen werd er niet rustig begonnen, maar was het spel gelijk op de wagen. Waar menig vroege ontsnapping een roemloos einde heeft, dacht Ralph-Karsten van DTM dat het hier wel eens anders kon zijn. Al in ronde 1 vertrok hij en na wat geharrewar ontstond er in ronde 3 een zeer serieuze kopgroep van 6 personen, met daarin alle drie de categorieën met twee renners vertegenwoordigd. De groep pakte een steeds grotere voorsprong en langzaam maar zeker begon de rest van de kopgroep er ook wel in te geloven.

Ondertussen in het peloton deden de overig DTMers wat ze moesten doen. Ze speelden Oost-Indisch doof, hielden zich van de domme, stoorden links en rechts een beetje en reden zeker niet mee om het spul weer bij elkaar te brengen. En zo kabbelde de wedstrijd richting de finale. Een oprisping van het peloton deed de voorspong nog wel een keer zakken naar 45 seconden, maar daarna harmonicade de voorsprong ook gewoon weer terug naar boven de minuut.

Tijd dus voor de kopgroep om de prijzen te gaan verdelen. Allemaal zeker van de bovenste 2 plekken van het podium, da’s toch geen verkeerde uitgangspositie. Ralph-Karsten vond het niet genoeg en beloonde zijn eigen initiatief en goede benen in een lange sprint met de titel: Districtskampioen 2013 Midden.
Top gedaan & gefeliciteerd!

Een vijftal ronden voor het eind was Stef ook nog vertrokken uit het peloton. Solo kon hij het gat naar de kopgroep niet meer dichtrijden, maar hij fietste wel mooi naar de laatste podiumplaats voor de beloften.

Kortom; de eerste eerste prijs voor DTM en de eerste keer dat we twee podiumplaatsen veroveren. Goed gedaan DTM. Mooie team-effort.