In de krant!

In de krant!

Vast niet voor het laatst, maar in ieder geval voor het eerst haalden we met DTM de krant. De Gooi- en Eemlander weidde bijna een hele pagina aan ons. Nieuwsgierig? Check onder de foto de volledige tekst of zoek de Gooi- en Eemlander op van 23 november 2022!

,,Er is in Nederland wel een aantal beloftenploegen, onder meer bij Jumbo-Visma’’, weet Oord. ,,Maar de kans dat je er daar tussenkomt, is vrij klein. Dat is alleen voor de écht grote talenten weggelegd. Je kunt als vereniging ook een eigen ploeg beginnen, maar dan heb je minimaal tien tot twaalf man nodig. Dat blijkt vaak een onmogelijke opdracht en dus vertrekken renners naar een andere vereniging om daar in zo’n ploeg te kunnen rijden.’’

Ondersteuning

Een nieuwe regionale ploeg doet in 2023 zijn intrede in het wielerpeloton. Het Development Team Midden, kortweg Team DTM, moet talenten uit Midden-Nederland komend seizoen een smoel geven.

Met lede ogen zagen wielerfanaten Nico Oord (Loenen aan de Vecht), Martijn Vriezen en Glenn Tenniglo aan hoe er de afgelopen jaren het nodige wielertalent uit de regio verloren ging. Renners die bij de elite of beloften niet direct kwamen bovendrijven en daardoor tussen wal en schip vielen en vroegtijdig afhaakten.

Dat moet ook anders kunnen, vond het drietal, dat in augustus bijeenkwam om hun plan op papier te zetten. De uitkomst? Team DTM, een samenwerking tussen WTC Woerden en WV Eemland uit Amersfoort, waar echter ook jonge renners van andere wielerverenigingen uit de regio, zoals bijvoorbeeld het Hilversumse GWC De Adelaar, deel van mogen uitmaken.

Terwijl ze wel gewoon lid blijven van hun eigen club.

Oord (60), duizendpoot op het vlak van het organiseren van wielerevenementen, bestuurslid van de KNWU district Midden en zelf recent gestopt als actief renner bij de masters, maakte de terugloop in de regio van dichtbij mee. In de jaren zeventig en tachtig waren regionale toppers als Hilversummers Harrie de Boer, Eric Geserick, Hans Voorn en Johan Hendriks, de gebroeders Johnny en Ruud Lieverts en Mario Hagen uit Kortenhoef, de Baarnse broers Herman en Wiegert van de Hoef en Bussumer René Beuker toonaangevend in koersen in alle windstreken van het land. Samen reden ze tientallen, zo niet honderden ereplaatsen bijeen.

,,Het voordeel is dat je bij ons de grotere klassiekers kunt rijden’’, vervolgt Oord, die met zijn ploeg nog wel op zoek is naar een hoofdsponsor. ,,DTM is opgericht om jonge, talentvolle renners uit de regio in de buurt te houden en ze de kans te geven zich te ontwikkelen tot goede belofterenners. We hebben al een aantal geldschieters maar zijn nog op zoek naar die ene grote partij die ons initiatief wil ondersteunen. We hopen door deze aanpak, met gebundelde krachten, weer toprenners in het Gooi voort te brengen. Met beide clubs komen we nu al tot dertien renners, waarvan de meesten net de overstap maken vanaf de junioren.’’

DTM gaat deelnemen aan wedstrijden in de clubcompetitie en daarnaast – samen met UW&TC De Volharding – ook deelnemen aan de Onder 23-competitie. ,,Verder zullen we nog diverse andere klassiekers in Nederland, België en Duitsland rijden’’, aldus Oord, die zich gaat focussen op het management en allerhande randzaken.